Semester på hästryggen

Om du bara älskar hästar men inte har tid eller pengar att äga egen häst för tillfället kan en semester på hästryggen vara perfekt för dig. Du kan boka en semester utomlands eller hemma i Sverige och kombinera ridning med andra nöjen. Bo på hotell med bekvämligheter. Du kan göra det hela till ett komplett paket och boka andra dagsutflykter på resan. Med internet blir det hela enklare och du kan dessutom använda dig av nätet för att varva ned efter dagen. Gillar du spel online eller slots kan du testa Vinnarum med en kampanjkod som gör det lite enklare att testa något nytt och vidga vyerna. Annars kan du också använda dig av nätet för boka restauranger och dylikt.

Semester i USA

När du bokar en ridsemester har du fördelen att spendera tid med vackra, väl omhändertagna hästar utan att du själva måste stå för deras stall och liknande. Du kan helt enkelt spendera tiden på hästryggen utan att behöva tänka på något annat. Det finns många platser du kan ta dig till för att boka dagsutflykter eller till och med längre turer till häst. Vill du boka en riktigt oförglömlig resa kan du till exempel resa till USA, särskilt de staterna med vacker natur och många nationalparker. Både Montana och Colorado har otroliga områden där det finns allt från berg och skog till varma källor. Dessa stater är populära hos hästälskare och det finns många rancher man kan resa till där man också kan bo om man så önskar. Därifrån kan man ta ridturer och se fantastisk miljö.

Det varierar beroende på vart du vänder dig om du väntas vara kunnig med hästar eller inte. Många företag erbjuder ridturer för folk som aldrig suttit på en häst men det finns även varianter för dig som kan hästar utan och innan. Då kan du istället välja längre turer med övernattning i vildmarken.

Ridsemester lite närmre Sverige

Föredrar du å andra sidan att hålla dig något närmare Sverige finns det också liknande platser både på Island och Irland. I båda länder har du tillgång till vacker natur och du kan boka dina ridturer som del av ett paket där du även bokar boende. På Island rider du på de inhemska hästarna som är välkända för deras fina temperament. De passar bra för den som gillar hästar men inte har mycket vana vid dem. Det kan vara perfekt för en semester med hela familjen eftersom dessa hästar även är lämpliga för barn (dock kanske inte alltför unga barn).

Det finns alltså flera platser dit du kan resa om du brinner för hästar men inte har råd att ha egen häst. Att ha häst är väldigt dyrt men det är dessutom tidskrävande. Med en semester på hästryggen kan du bara njuta av ridturer medan någon annan tar hand om hästen. Det är ett fint sätt att resa och se något lite annorlunda i länder som USA där det finns vacker natur som ofta glöms bort.