Intressanta nyheter inom hästsport

För dig som tycker om att hålla koll på det senaste inom hästvärlden behövs en ständig nyhetsuppdatering. Vi har samlat ihop några av de viktigaste nyheterna från den gångna veckan, och presenterar den tillsammans med chansen för dig att få en Winner kupongkod bonus, vilken definitivt kommer att hjälpa dig på traven om du känner dig sugen på att omvandla ditt intresse för hästsport till ett betting-intresse.

Drogproblem stänger av kusk

I travens värld har en händelse stulit fokus från både tävlingar och hästar – i världens första fall av kokainmissbruk har en kusk stängts av från medverkan i tävlingar. Det handlar om Adrian Kolgjini, som testade positivt för kokain och därefter dömts till avstängning i sex månader. Det är det första fallet där detta hände inom traven, vilket gjorde att straffet fick hämtas från en annan avdelning av hästsporten, galoppsporten. Kusken själv förnekar att han skulle ha frivilligt tagit droger, han menar att han fått i sig drogen efter att någon stoppat den i hans drink. Det är ännu inte klart om det kommer att komma en överklagan av domen, i så fall ska den lämnas in till Svenska travsports överdomstol.

Jubileumspokalen fick nytt världsrekord

En gladare nyhet är att årets jubileumspokal vanns genom ett världsrekord, vilket gav 1 miljon i prispengar. Bedriften gjordes av den fantastiska hästen Readly Express, som inte ens var i toppform när loppet kördes. Han var favorit redan innan loppet, eftersom han vunnit 16 av sina föregående 19 starter. Sluttiden på loppet blev 1.09,9, vilket alltså slår det gamla världsrekordet. Tvåa kom hästen I Love Paris, som också hade en väldigt bra dag, men var lite för långt bakom för att kunna knipa förstaplatsen.

Två hästar döda vid brittiskt lopp

Det var vid det anrika Cheltenham Festival som två hästar nyligen fick avlivas efter problem i två av finalloppen. En av dem blev avlivad efter att ha skadat axeln, den andra efter att fallit i loppet. Tyvärr är det här inte första gången som hästar har blivit tvungna att avlivas vid just det här eventet, tidigare år har fyra hästar gått bort, det var under 2017 års festival, och 2016 dog sju hästar. Totalt sträcker sig eventet över fyra dagar, och är kulmen i den brittiska galoppsporten, trots att den alltså inte alltid har lyckats hålla hästarna säkra under loppens gång.  

Ronnie Franklin har gått bort

Jockeyn gick ur tiden, endast 58 år gammal, den 11 mars i år. Han var känd framför allt för sina framgångar under 1979 års Kentucky Derby, där han tog hem segertiteln. Då var han bara 19 år gammal, och förutspåddes en stor karriär inom sporten. Franklins brorson uppger att Ronnie Franklin gick bort efter en tids kamp mot lungcancer.