De mest populära hästkapplöpningarna i världen

Man kan älska hästkapplöpningar av olika orsaker. Kanske man älskar hästarna i sig och njuter av att se dem i aktion. Eller så är det tävlingsmomentet och den upphöjda flärden som lockar. Eller kanske är det drivkraften att helt enkelt spela på hästar. Detta är helt normalt – det är nämligen många som letar efter erbjudanden online på sajter som https://galenibonuskoder.se/.

Vad det än är som gör att man älskar hästkapplöpningar så är alla fascinerade av de stora fyra. 

  • Kentucky Derby
  • Grand National
  • Melbourne Cup
  • Dubai World Cup 

Häng på så ska vi gå igenom dessa evenemang.

Kentucky Derby – The Run for the Roses

Kentucky Derby är en årlig hästkapplöpning som hålls i Louisville, Kentucky, USA. Loppet är ett Grade 1 stakes race för treåriga fullblodshästar och rids på en sträcka av en och en kvarts miles (ca 2 kilometer). Det är den första delen av den amerikanska trippelkronan och följs av Preakness Stakes och Belmont Stakes.

Kentucky Derby är en av de mest populära och prestigefyllda hästtävlingarna i världen. Derbyt är också känt som ”The Run for the Roses”, eftersom en filt med över 537 röda rosor delas ut till den vinnande hästen. Kentucky Derby hålls den första lördagen i maj varje år och besöks av över 150 000 personer.

Grand National på anrika Aintree Racecourse

Grand National är en av de mest kända hästtävlingarna i världen. Tävlingen hålls årligen i Storbritannien och är öppen för hästar som är fyra år och äldre. Loppet körs över en sträcka på 6,4 km och innehåller trettio hinder som hästarna måste hoppa över under loppet.

Loppet har hållits årligen sedan 1839 och körs på Aintree Racecourse i Liverpool, England. 

Evenemanget följs av miljontals människor varje år. Det är också ett mycket lukrativt lopp, där vinnarna får prispengar på över 1 miljon pund. Loppet har hållits på Aintree Racecourse sedan starten 1839.

RacingKel, CC BY 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by/2.0, via Wikimedia Commons

Melbourne Cup – loppet som stoppar en nation

Melbourne Cup är Australiens mest populära och prestigefyllda hästtävling. Loppet hålls årligen den första tisdagen i november på Flemington Racecourse i Melbourne, Victoria. Loppet rids över en sträcka på 3,2 kilometer och är öppet för hästar från tre år och äldre.

Melbourne Cup Day är en helgdag i delstaten Victoria och kallas ofta ”loppet som stoppar en nation”. Första gången Melbourne Cup hölls var 1861. Loppet har genomförts varje år sedan dess med undantag för 1915–1918 (på grund av första världskriget) och 1942–1945 (på grund av andra världskriget).

Dubai World Cup med de största prispengarna

Dubai World Cup är världens mest lukrativa hästkapplöpning med en prissumma på 12 miljoner dollar. Loppet hålls årligen på Meydan Racecourse i Dubai, Förenade Arabemiraten.

Dubai World Cup kördes första gången 1996 och vanns då av den amerikanska hästen Cigar. Sedan dess har loppet vunnits av några av världens mest kända hästar, däribland Curlin, Pleasantly Perfect och Royal Delta.

Dubai World Cup är öppen för hästar från fyra år och uppåt. Loppet rids över en sträcka på 2 kilometer på en grusbana.

Fars Media Corporation, CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0, via Wikimedia Commons – cropped