Bra prylar för alla hästägare

Som hästägare brukar man köpa många prylar till sin häst eller sina hästar. Men det är inte alltid lika ofta som man tänker på sig själv, även fast man som hästägare också är i behov av bra prylar för att kunna förenkla livet som hästägare.

Till exempel så finns det många olika slags appar där ute, oavsett vad ens intresse är. För den som gillar casinon finns ComeOn Bonus, för den som gillar att ta bilder finns Instagram och så vidare.

Men också för hästägare finns det bra appar, som Equilab som mäter din hästs rörelser under ert ridpass och ger dig viktig information över hästens rörelser och därmed hur ni kan fortsätta att lägga upp er träning på ett bra sätt.

En annan smart app är PreVet där du kan dokumentera dina hästars vardag och även snabbt skicka in rätt underlag till din veterinär om hästen blir sjuk eller skadad. I appen kan du också lägga in påminnelser för viktiga saker som hästens vaccination, plus lite andra bra funktioner.

Gillar du att använda teknik för att ha koll på dina hästar så är det här två bra och smarta appar för dig. Men förutom tekniska prylar så finns det också fysiska prylar som är bra för hästägare i vardagslivet.

Använd en bra hjälm 

För alla som har hästar är ju saker som hjälm och ridbyxor rena självklarheter, så det finns ingen anledning till att gå in på dem något djupare. Men det är ändå viktigt att ge lite eftertryck till hur viktigt det är att vara noga med att ha en riktigt bra hjälm när man rider. Trots att de bästa hjälmarna kan kosta en slant, får du igen det om du någon gång skulle ramla av riktigt ordentligt. Det går alltid att köpa en ny hjälm, men att ersätta en skalle är inte riktigt lika enkelt. Även om de kanske känns alldeles för dyra så är bra säkerhet a och o, glöm aldrig det.

Prylar för dina ridstövlar

Nog sagt om det. Nu är det dags att gå in på några fysiska, smarta prylar för hästägare. Alla är faktiskt tillbehör till dina ridstövlar. De sitter ju ganska tajt, så till dem kan det vara bra att ha en stövelpådragare som hjälp för att ta på sig ridstövlarna. Om du dessutom har snörning på dina ridstövlar så kan stövelpådragaren vara till hjälp för att dra åt snörningen också. Helt enkelt en fiffig och multifunktionell sak. När de där tajta ridstövlarna sedan ska tas av, vad är då bättre än en stövelknekt? De finns i flera olika former och material. De bästa är nog de i metall, då de håller längre. 

Den sista prylen för stövlar är lite annorlunda – en skoskrapa. Varför behöver hästägare en skoskrapa? Är inte det mer en vinterpryl för snöiga skor? Både ja och nej. Den är perfekt för snöiga skor, men den är dessutom kanon för skitiga skor. I stallet går det ju inte att undvika smuts och lera och med en skoskrapa så kan du få av det allra värsta från sulorna innan du går in i din bostad med ridstövlarna på. Det kan vara guld värt, speciellt om du inte bor ensam. Hoppas att du fann dessa tips användbara! Det finns givetvis fler bra prylar där ute, men de som tagits upp här är beprövade prylar som upplevs väldigt praktiska i vardagslivet med häst.